SEURAN TOIMINTAHirven metsästysHirvenmetsästysalaa on vuonna 2012 noin 25 500 ha. Sekä koira- että ajometsästyksenä toteutettava syksyinen hirvijahti kokoaa 116 seuran jäsentä yhteen jahtikauden alussa. Hirven metsästykseen aikovan on myös hankittava nk. pisteet kasaan joita saa erinäisistä talkoo tapahtumista ja muista seuran järjestämistä tilaisuuksista.
Jahtimiehet koolla seuran majalla.
Suuria ja komeita sarvipäitä löytyy myös seuramme alueelta. Kuvassa Raimo Sovan vuonna 1990 ampuma kruunupää kantoi 21 piikkisiä lapiosarvia jotka voittivat palkinnon 1997. Ampuja lahjoitti sarvet seuralle ja ne komeilevat seuramme majalla
Raimo Sovan ampuma 21 piikkiä
Pienriistan pyyntiSeuramma alueella on suhteellisen hyvä pienriistakanta. Yleisimpiä pienriistaeläimiä ovat: metsäkanalinnut, sorsalinnut ja hanhet sekä jänikset. Vesilinnuille riittää kosteikkoja joissa ne viihtyvät aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn.
Hanhet kevätmuuton aikaan
Metsäkanalintujen elinoloja huonontaa suuret avohakkuut joita metsän ikääntymisen vuoksi joudutaan tekemään. Ongelma lienee yleinen kaikkialla. Onneksi kanta on pysynyt seuramme alueella metsästyskelpoisena vaikka joinakin syksyina rajoituksia on ollut.
Petojen pyyntiSuomen suurin peto karhu kuuluu riistakantaamme. Seuramme alueella tavataan vuosittain muutamia yksilöitä. Toisinaan karhuja esiintyy suhteellisen tiheässä niiden tullessa venäjän puolelta riistan perässä suomeen. Ovelana eläimenä pyynnin aikana karhu tietää mennä poroaidan ”paremmalle” puolelle turvaan metsästäjiltä. Niinpä vain harva metsästäjä pääsee kohdakkain saati sitten saa saaliiksi tämän mahtavan pedon.
Karhu
Karhun lisäksi metsästysmaillamme liikkuu susia, ilveksiä ja ahmoja. Karhun ja ilveksen kanta on nousussa.
Seuramme alueella harjoitetaan myös pienpetojen pyyntiä. Minkki ja kettu ovat yleisimpiä pyydettäviä pienpetoja. Ansioitunut ketunpyyntäjämme Tapio Kellokummun ja kuvaaja Raimo Mikkosen harrastelun tuloksia:
Jälkien lähestymistä
Yllä näkyvässä kuvassa Tapio lähestyy ketun jälkeä johon hän aikoo asentaa jalkanarun
Hajujen peittelyä
Yllä olevassa kuvassa näkyy kun Tapio peittelee ketun hännällä ihmisen hajuja jalkanarun laiton jälkeen
Kettu jäänyt naruun
Yllä Kuvasta näkee kun edellisenä päivänä asennettuun jalkanaruun on tarttunut kettu.